Frukost/Mellis för familjen

Vegansk risgrynsgröt

Ingredienser

Risgrynsgröt

Valfri mjölk

Nougatkräm / Chokladkräm

Annan valfri topping

Gör såhär

Lägg valfri mängd risgrynsgröt i en skål. Värm upp mjölken och häll över gröten. Toppa med daCarla’s nougatkräm eller chokladkräm samt annan valfri topping. 

Nougatkräm / Chokladkräm macka

Ingredienser

Superprotein bröd 

Nougatkräm / Chokladkräm 

Gör såhär

Ta valfri mängd skivor bröd. Bre på Nougatkräm eller Chokladkräm. Njut av en enkel och supersnabb frukost som både är god och proteinrik!

Veganska bananpannkakor

Ingredienser 

2 dl bananmjöl

2-2,5 dl valfritt mjöl (t.ex. durramjöl)

1 tsk bakpulver

1/2 tsk vaniljpulver

1 msk socker

1 nypa salt

8 dl plantbaserad mjölk

3 msk smält vego smör

Kokosfett att steka i 

Gör såhär

Blanda alla de torra ingredienserna. Häll i mjölken och smöret under omrörning. Stek pannkakorna i kokosfett och servera med valfria tillbehör, t.ex. daCarla’s Chokladkräm eller Nougatkräm!

Glutenfria våfflor

Ingredienser (ca 8 st våfflor)

1,5 dl groddat havremjöl

1 dl durramjöl

1,5 dl mandelmjöl

1,5 tsk bakpulver

1 tsk salt

3 dl valfri mjölk

2 ägg (eller ägg alternativ)

1 tsk valfri sötning, t.ex. honung

Smör eller kokosolja till gräddning

Gör såhär

Blanda alla de torra ingredienserna. Vispa ägg, tillsätt mjölken och blanda sedan med de torra ingredienserna. Låt smeten vila i några minuter. Grädda våfflorna tills de fått en fin färg och toppa med något du tycker om såsom t.ex. daCarla’s Nougatkräm eller Chokladkräm

Glutenfria pannkakor

Ingredienser (ca 4 portioner)

2,5 dl tapiokamjöl

6 dl valfri mjölk

3 ägg

1/2 tsk salt

Kokosolja eller smör att steka i 

Gör såhär

Blanda alla ingredienserna förutom smör. Smält kokosolja/smör och vispa sedan ner i smeten. Stek tunna pannkakor i en stekpanna. Toppa med något du tycker om såsom t.ex. daCarla’s Nougatkräm eller Chokladkräm

Kikärtsscones

Ingredienser (ca 8 st)

4 dl kikärtsmjöl

4 msk psyllium husk / 3 tsk bakpulver

4 msk kokosolja

4 dl valfri mjölk

Salt

Gör såhär

Blanda de torra ingredienserna med mjölk och smält kokosolja och låt svälla i ca 5 min. Rulla ut 8 st scones och baka i ugnen i 30 min på 175 grader. Servera med ditt favoritpålägg och kanske till och med en god kombucha från daCarla, såsom Classic, Ros eller Ingefära!

Julgröt på durrakorn

Ingredienser

0,75 dl durrakorn

1,5 dl vatten

1 dl valfri mjölk

1 tsk kanel

0,5 tsk kardemumma

En nypa vaniljpulver

En nypa salt

Gör såhär

Blötlägg gärna durrakornen över natten. Skölj kornen och och låt koka i vatten i ca 25-35 min tills de är nästan mjuka. Tillsätt valfri mjölk (hur mycket beror på vilken konsistens du önskar), vaniljpulver och salt. Låt gröten  sedan svälla på svag värme i ca 10-15 min. Toppa med något du tycker är gott såsom daCarla’s Nougatkräm eller Chokladkräm

Teff gröt

Ingredienser (ca 2 portioner)

2 dl teff grötgryn

2 dl mandeldryck 

1/2 tsk malen kardemumma

1 krm havssalt

Gör såhär

Koka teff grötgrynen i ca 2-3 min. Blanda i mandeldrycken, kardemumma och salt. Låt sjuda i 1 min tills du får en krämig och len gröt. Toppa med valfri topping såsom bär eller varför inte daCarla’s Nougatkräm eller Chokladkräm?!

Italiensk bruschetta med superbröd

Ingredienser

Superbröd – Chia, Solrosfrön, Tranbär, Quinoa

1 stor tomat

1 vitlöksklyfta

Salt

Olivolja

Gör såhär

Ta fram två skivor superbröd i valfri smak (Chia, Solrosfrön, Tranbär eller Quinoa) och rosta. Skala vitlöksklyftan och bre på brödskivorna, samt häll på lite olivolja. Skär sedan tomaten i tunna skivor och lägg på respektive brödskivor. Servera gärna med en fräsch kombucha såsom daCarla’s Classic, Ros eller Ingefära!

Läs mer