Vegansk risgrynsgröt
Ingredienser
Valfri mjölk
Annan valfri topping
Gör såhär
Lägg valfri mängd risgrynsgröt i en skål. Värm upp mjölken och häll över gröten. Toppa med daCarla’s nougatkräm eller chokladkräm samt annan valfri topping.

Nougatkräm / Chokladkräm macka
Ingredienser
Gör såhär
Ta valfri mängd skivor bröd. Bre på Nougatkräm eller Chokladkräm. Njut av en enkel och supersnabb frukost som både är god och proteinrik!

Veganska bananpannkakor
Ingredienser
2 dl bananmjöl
2-2,5 dl valfritt mjöl (t.ex. durramjöl)
1 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljpulver
1 msk socker
1 nypa salt
8 dl plantbaserad mjölk
3 msk smält vego smör
Kokosfett att steka i
Gör såhär
Blanda alla de torra ingredienserna. Häll i mjölken och smöret under omrörning. Stek pannkakorna i kokosfett och servera med valfria tillbehör, t.ex. daCarla’s Chokladkräm eller Nougatkräm!

Glutenfria våfflor
Ingredienser (ca 8 st våfflor)
1,5 dl groddat havremjöl
1 dl durramjöl
1,5 dl mandelmjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk salt
3 dl valfri mjölk
2 ägg (eller ägg alternativ)
1 tsk valfri sötning, t.ex. honung
Smör eller kokosolja till gräddning
Gör såhär
Blanda alla de torra ingredienserna. Vispa ägg, tillsätt mjölken och blanda sedan med de torra ingredienserna. Låt smeten vila i några minuter. Grädda våfflorna tills de fått en fin färg och toppa med något du tycker om såsom t.ex. daCarla’s Nougatkräm eller Chokladkräm!

Glutenfria pannkakor
Ingredienser (ca 4 portioner)
2,5 dl tapiokamjöl
6 dl valfri mjölk
3 ägg
1/2 tsk salt
Kokosolja eller smör att steka i
Gör såhär
Blanda alla ingredienserna förutom smör. Smält kokosolja/smör och vispa sedan ner i smeten. Stek tunna pannkakor i en stekpanna. Toppa med något du tycker om såsom t.ex. daCarla’s Nougatkräm eller Chokladkräm!

Kikärtsscones
Ingredienser (ca 8 st)
4 dl kikärtsmjöl
4 msk psyllium husk / 3 tsk bakpulver
4 msk kokosolja
4 dl valfri mjölk
Salt
Gör såhär
Blanda de torra ingredienserna med mjölk och smält kokosolja och låt svälla i ca 5 min. Rulla ut 8 st scones och baka i ugnen i 30 min på 175 grader. Servera med ditt favoritpålägg och kanske till och med en god kombucha från daCarla, såsom Classic, Ros eller Ingefära!

Julgröt på durrakorn
Ingredienser
0,75 dl durrakorn
1,5 dl vatten
1 dl valfri mjölk
1 tsk kanel
0,5 tsk kardemumma
En nypa vaniljpulver
En nypa salt
Gör såhär
Blötlägg gärna durrakornen över natten. Skölj kornen och och låt koka i vatten i ca 25-35 min tills de är nästan mjuka. Tillsätt valfri mjölk (hur mycket beror på vilken konsistens du önskar), vaniljpulver och salt. Låt gröten sedan svälla på svag värme i ca 10-15 min. Toppa med något du tycker är gott såsom daCarla’s Nougatkräm eller Chokladkräm!

Teff gröt
Ingredienser (ca 2 portioner)
2 dl teff grötgryn
2 dl mandeldryck
1/2 tsk malen kardemumma
1 krm havssalt
Gör såhär
Koka teff grötgrynen i ca 2-3 min. Blanda i mandeldrycken, kardemumma och salt. Låt sjuda i 1 min tills du får en krämig och len gröt. Toppa med valfri topping såsom bär eller varför inte daCarla’s Nougatkräm eller Chokladkräm?!

Italiensk bruschetta med superbröd
Ingredienser
Superbröd – Chia, Solrosfrön, Tranbär, Quinoa
1 stor tomat
1 vitlöksklyfta
Salt
Olivolja
Gör såhär
Ta fram två skivor superbröd i valfri smak (Chia, Solrosfrön, Tranbär eller Quinoa) och rosta. Skala vitlöksklyftan och bre på brödskivorna, samt häll på lite olivolja. Skär sedan tomaten i tunna skivor och lägg på respektive brödskivor. Servera gärna med en fräsch kombucha såsom daCarla’s Classic, Ros eller Ingefära!
