Gnocchi i tomatsås
Ingredienser
1 paket mini gnocchi
0,5 dl olivolja
1 st gul lök, hackad
0,5 dl tomatpuré
1,5 dl rött vin
400 g körsbärstomater
1,5 dl vatten
2 st mozzarella-ostar
2 dl riven parmesanost 0,5 kruka basilika
Salt, peppar & ev. honung efter smak
Gör såhär
Fräs löken i olivoljan, ca 3 min. Tillsätt tomatpuré och öka temperaturen. Efter ca 2 min, tillsätt vinet, körsbärstomater och vatten. Låt sjuda i ca 15 min. Smaka av med salt och peppar, ev. lite honung. Koka upp vatten och häll i daCarla’s mini gnocchi enligt instruktioner. Häll av vattnet och blanda sedan gnocchin med tomatsåsen. Blanda ner parmesanost och riven mozzarella, samt toppa med basilikablad. Varför inte strö på lite daCarla Näringsjäst också för extra smak?!

Glutenfri kantarellpasta
Ingredienser
400 g majs och ris pasta penne
/ majs och ris pasta maccheroni
500 g kantareller
1 vitlöksklyfta
Nymalen svartpeppar
Salt
2 msk smör att steka i
2 dl grädde
2 dl pastavatten
2 dl riven västerbottenost
1 knippe dill
Gör såhär
Koka pastan enligt instruktionerna i rejält saltat vatten. Skölj rent kantarellerna och stek sedan i smör på hög värme med salt, peppar och vitlöken. Häll sedan i grädde och lite pastavatten. Blanda slutligen ner såsen i den färdiglagade pastan och toppa med parmesanost (eller varför inte daCarla’s Näringsjäst som ett veganskt alternativ?), samt dill.

Pasta- pesto
Ingredienser
Färsk basilika
Salt
Havregrädde
Gör såhär
Koka pastan enligt instruktioner. Spara ca 0,5 dl pastavatten och blanda ner valfri mängd svartkålspesto i pastan. Addera 0,5 – 1 dl havregrädde beroende på uppnådd smak och mängd pasta. Servera och toppa med salt, färska basilikablad och näringsjäst. Servera gärna med en fräsch kombucha, såsom Classic, Ros eller Ingefära !
