Smaskiga pastarätter

Gnocchi i tomatsås

Ingredienser

1 paket mini gnocchi

0,5 dl olivolja

1 st gul lök, hackad

0,5 dl tomatpuré

1,5 dl rött vin

400 g körsbärstomater

1,5 dl vatten

2 st mozzarella-ostar

2 dl riven parmesanost 0,5 kruka basilika 

Salt, peppar & ev. honung efter smak

Gör såhär

Fräs löken i olivoljan, ca 3 min. Tillsätt tomatpuré och öka temperaturen. Efter ca 2 min, tillsätt vinet, körsbärstomater och vatten. Låt sjuda i ca 15 min. Smaka av med salt och peppar, ev. lite honung. Koka upp vatten och häll i daCarla’s mini gnocchi enligt instruktioner. Häll av vattnet och blanda sedan gnocchin med tomatsåsen. Blanda ner parmesanost och riven mozzarella, samt toppa med basilikablad. Varför inte strö på lite daCarla Näringsjäst också för extra smak?!

Glutenfri kantarellpasta 

Ingredienser

400 g majs och ris pasta penne

/ majs och ris pasta maccheroni

500 g kantareller

1 vitlöksklyfta

Nymalen svartpeppar

Salt

2 msk smör att steka i 

2 dl grädde

2 dl pastavatten

2 dl riven västerbottenost

1 knippe dill

Gör såhär

Koka pastan enligt instruktionerna i rejält saltat vatten. Skölj rent kantarellerna och stek sedan i smör på hög värme med salt, peppar och vitlöken. Häll sedan i grädde och lite pastavatten. Blanda slutligen ner såsen i den färdiglagade pastan och toppa med parmesanost (eller varför inte daCarla’s Näringsjäst som ett veganskt alternativ?), samt dill. 

Pasta- pesto

Ingredienser

Röda linser pasta

Svartkålspesto

Färsk basilika

Salt

Havregrädde

Näringsjäst

Gör såhär

Koka pastan enligt instruktioner. Spara ca 0,5 dl pastavatten och blanda ner valfri mängd svartkålspesto i pastan. Addera 0,5 – 1 dl havregrädde beroende på uppnådd smak och mängd pasta. Servera och toppa med salt, färska basilikablad och näringsjäst. Servera gärna med en fräsch kombucha, såsom Classic, Ros eller Ingefära !

Läs mer