Durrafrallor | med amaranth
14 portionsbröd
Detta är ett saftigt bröd som är lätt att baka och kan anpassas med olika smaker. I dess ursprungliga form ger amaranthmjölet en nötig smak.
14 portionsbröd
Detta är ett saftigt bröd som är lätt att baka och kan anpassas med olika smaker. I dess ursprungliga form ger amaranthmjölet en nötig smak.
14 portionsbröd
Detta är ett saftigt bröd som är lätt att baka och kan anpassas med olika smaker. I dess ursprungliga form ger amaranthmjölet en nötig smak.
Torra ingredienser
200 g (4 dl) Da Carla ekologiskt Durramjöl
100 g (2 ½ dl) Da Carla ekologiskt Amaranthmjöl
40 g (1 dl) Da Carla ekologiskt Kikärtsmjöl
1 msk FiberHusk eller Psyllium
1 ½ tsk salt
Våta ingredienser
25 g färskjäst
400 g (4 dl) vatten
1 msk olja
Gör så här
Blanda alla torra ingredienser väl i en bunke.
Lös upp jästen i kallt vatten i en separat bunke och till sätt olja
Blanda ner vätskan i de torra ingredienserna och blanda ihop till en deg.
Sätt stora muffinsformar i en muffinsplåt och fördela degen i formarna.
Täck bröden med plastfilm och låt dem jäsa i 1 timma och 30 minuter.
Värm ugnen till 225 °C och grädda bröden i mitten av ugnen i ca 20 minuter tills de fått fin färg.
Låt bröden svalna på galler utan bakduk. De känns hårda när man tar ut dem ur ugnen men det är bara skorpan på brödet och även den kommer att mjukna något när brödet svalnat.