Durrafrallor | med amaranth

0,00 kr
14 portionsbröd

Detta är ett saftigt bröd som är lätt att baka och kan anpassas med olika smaker. I dess ursprungliga form ger amaranthmjölet en nötig smak.

Antal:
Lägg i kundvagnen
14 portionsbröd

Detta är ett saftigt bröd som är lätt att baka och kan anpassas med olika smaker. I dess ursprungliga form ger amaranthmjölet en nötig smak.

14 portionsbröd

Detta är ett saftigt bröd som är lätt att baka och kan anpassas med olika smaker. I dess ursprungliga form ger amaranthmjölet en nötig smak.


 

Torra ingredienser

  • 200 g (4 dl) Da Carla ekologiskt Durramjöl

  • 100 g (2 ½ dl) Da Carla ekologiskt Amaranthmjöl

  • 40 g (1 dl) Da Carla ekologiskt Kikärtsmjöl

  • 1 msk FiberHusk eller Psyllium

  • 1 ½ tsk salt

Våta ingredienser

  • 25 g färskjäst

  • 400 g (4 dl) vatten

  • 1 msk olja

Gör så här

  • Blanda alla torra ingredienser väl i en bunke.

  • Lös upp jästen i kallt vatten i en separat bunke och till sätt olja

  • Blanda ner vätskan i de torra ingredienserna och blanda ihop till en deg.

  • Sätt stora muffinsformar i en muffinsplåt och fördela degen i formarna.

  • Täck bröden med plastfilm och låt dem jäsa i 1 timma och 30 minuter.

  • Värm ugnen till 225 °C och grädda bröden i mitten av ugnen i ca 20 minuter tills de fått fin färg.

  • Låt bröden svalna på galler utan bakduk. De känns hårda när man tar ut dem ur ugnen men det är bara skorpan på brödet och även den kommer att mjukna något när brödet svalnat.