Pastasallad med Kikärts-Casarecce | och Marinerad Zucchini
3 portioner
Perfekt balans mellan krispiga grönsaker och härlig proteinrik pasta, denna sallad är idealisk för lata sommardagar eller som en lätt middag.
3 portioner
Perfekt balans mellan krispiga grönsaker och härlig proteinrik pasta, denna sallad är idealisk för lata sommardagar eller som en lätt middag.
3 portioner
Perfekt balans mellan krispiga grönsaker och härlig proteinrik pasta, denna sallad är idealisk för lata sommardagar eller som en lätt middag.
ingredienser
ca 450 g zucchini
salt efter smak
zest från en citron
färskpressad citronsaft från en citron
1 vitlöksklyfta, krossad
chiliflingor (valfritt)
3 matskedar extra jungfruolivolja
finhackade färska örter som persilja, mynta, gräslök, dill eller en kombination
250 g Da Carlas kikärts-Casarecce pasta (ett paket)
GreenVie Greek Style eller fetaost för servering
Gör så här
Skiva zucchinin tunt. Strö över salt och låt stå i 15-30 minuter. Krama försiktigt av vätskan och låt rinna av på hushållspapper.
Blanda zest, citronsaften, vitlök, chiliflingor (om du önskar) och olivolja i en skål. Lägg i zucchiniskivorna och blanda väl. Krydda med salt och peppar efter smak. Täck över och låt marinera i kylen i minst 1 timme.
Ta ut från kylskåpet och tillsätt de färska örterna och blanda om. Smaka av och justera kryddningen.
Koka upp da Carlas Kikärts-Casarecce enligt paketets anvisningar, men koka pastan på kortaste angivna tiden för att den ska vara "al dente".
När pastan är klar, häll av vattnet och skölj omedelbart och rikligt med kallt vatten för att stoppa tillagningsprocessen.
Låt pastan rinna av ordentligt och blanda den sedan med en liten mängd olivolja för att förhindra att den klibbar ihop.
Blanda den avsvalnade pastan med den marinerade zucchinin i en stor skål. Servera pastasalladen och toppa med GreenVie Greek Style eller fetaost.