Pastasallad med Kikärts-Casarecce | och Marinerad Zucchini

0,00 kr
3 portioner

Perfekt balans mellan krispiga grönsaker och härlig proteinrik pasta, denna sallad är idealisk för lata sommardagar eller som en lätt middag.

Antal:
Lägg i kundvagnen
3 portioner

Perfekt balans mellan krispiga grönsaker och härlig proteinrik pasta, denna sallad är idealisk för lata sommardagar eller som en lätt middag.

3 portioner

Perfekt balans mellan krispiga grönsaker och härlig proteinrik pasta, denna sallad är idealisk för lata sommardagar eller som en lätt middag.


 

ingredienser

  • ca 450 g zucchini

  • salt efter smak

  • zest från en citron

  • färskpressad citronsaft från en citron

  • 1 vitlöksklyfta, krossad

  • chiliflingor (valfritt)

  • 3 matskedar extra jungfruolivolja

  • finhackade färska örter som persilja, mynta, gräslök, dill eller en kombination

  • 250 g Da Carlas kikärts-Casarecce pasta (ett paket)

  • GreenVie Greek Style eller fetaost för servering

Gör så här

  • Skiva zucchinin tunt. Strö över salt och låt stå i 15-30 minuter. Krama försiktigt av vätskan och låt rinna av på hushållspapper.

  • Blanda zest, citronsaften, vitlök, chiliflingor (om du önskar) och olivolja i en skål. Lägg i zucchiniskivorna och blanda väl. Krydda med salt och peppar efter smak. Täck över och låt marinera i kylen i minst 1 timme.

  • Ta ut från kylskåpet och tillsätt de färska örterna och blanda om. Smaka av och justera kryddningen.

  • Koka upp da Carlas Kikärts-Casarecce enligt paketets anvisningar, men koka pastan på kortaste angivna tiden för att den ska vara "al dente".

  • När pastan är klar, häll av vattnet och skölj omedelbart och rikligt med kallt vatten för att stoppa tillagningsprocessen.

  • Låt pastan rinna av ordentligt och blanda den sedan med en liten mängd olivolja för att förhindra att den klibbar ihop.

  • Blanda den avsvalnade pastan med den marinerade zucchinin i en stor skål. Servera pastasalladen och toppa med GreenVie Greek Style eller fetaost.