durrakakor | med choklad & brynt smör
Ugn 175 °C
Dessa kakor är det perfekta valet för en lyxig fika eller när du bara vill unna dig något riktigt gott. Med sin rika chokladsmak erbjuder de ett fantastiskt glutenfritt alternativ för alla chokladälskare. I detta recept har vi använt en blandning av mörkt muscovadosocker och kokossocker, men du kan enkelt anpassa det efter din egen smak genom att använda den sockertyp du föredrar.
Ugn 175 °C
Dessa kakor är det perfekta valet för en lyxig fika eller när du bara vill unna dig något riktigt gott. Med sin rika chokladsmak erbjuder de ett fantastiskt glutenfritt alternativ för alla chokladälskare. I detta recept har vi använt en blandning av mörkt muscovadosocker och kokossocker, men du kan enkelt anpassa det efter din egen smak genom att använda den sockertyp du föredrar.
Ugn 175 °C
Dessa kakor är det perfekta valet för en lyxig fika eller när du bara vill unna dig något riktigt gott. Med sin rika chokladsmak erbjuder de ett fantastiskt glutenfritt alternativ för alla chokladälskare. I detta recept har vi använt en blandning av mörkt muscovadosocker och kokossocker, men du kan enkelt anpassa det efter din egen smak genom att använda den sockertyp du föredrar.
Ingredienser:
100 gram smör
50 gram mörkt muscovadosocker
50 gram kokossocker
1 krm vaniljpulver
1 stort ägg, kallt direkt från kylen
200 gram da Carla ekologiskt durramjöl
1 tesked da Carla ekologiskt tapiokamjöl
½ tesked bakpulver
½ tesked salt
ca 100 gram mörk choklad, grovt hackad
Flingsalt till topping (valfritt)
Gör så här
Börja med att bryna smöret i en kastrull. När det är fint brynt, rör om ordentligt och låt det sedan svalna medan du väger upp mjölet och förbereder de andra ingredienserna.
I en skål, blanda socker och vaniljpulver. När smöret har svalnat, häll det över sockerblandningen och rör tills allt är väl blandat. Var noga med att smörsockerblandningen är tillräckligt sval så att ägget inte koagulerar när du tillsätter det. Rör sedan ner ägget försiktigt.
I en annan skål, blanda durramjöl, tapiokamjöl, bakpulver och salt. Rör ner mjölblandningen i äggblandningen för att forma en mjuk deg.
Blanda i chokladbitarna. Forma degen till 8-10 bollar och platta till dem lite så de får en fin form. Strö över lite flingsalt på kakorna för en extra piff om du vill. Lägg dem på bakplåtspapper, med några centimeters mellanrum och ställ in i kylskåpet i en timme, eller tills de är fasta.
När det är dags att baka, förvärm ugnen till 175°C.
Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Tiden kan variera beroende på ugn, så börja kolla kakorna redan efter 15 minuter.
Förvara kakorna i kylen