One-pot durra-kyckling
ca 5 portioner | 45 min
En smakrik gryta inspirerad av Mellanösterns kryddiga kök! Här får kycklingen sällskap av da Carlas durrakorn, ett näringsrikt och glutenfritt alternativ till pärlcouscous. Med fylliga smaker från koriander, gurkmeja och rökt paprika toppas allt med färsk persilja och granatäpple för en extra fräsch twist.
ca 5 portioner | 45 min
En smakrik gryta inspirerad av Mellanösterns kryddiga kök! Här får kycklingen sällskap av da Carlas durrakorn, ett näringsrikt och glutenfritt alternativ till pärlcouscous. Med fylliga smaker från koriander, gurkmeja och rökt paprika toppas allt med färsk persilja och granatäpple för en extra fräsch twist.
ca 5 portioner | 45 min
En smakrik gryta inspirerad av Mellanösterns kryddiga kök! Här får kycklingen sällskap av da Carlas durrakorn, ett näringsrikt och glutenfritt alternativ till pärlcouscous. Med fylliga smaker från koriander, gurkmeja och rökt paprika toppas allt med färsk persilja och granatäpple för en extra fräsch twist.
Ingredienser
3 msk rapsolja
1 stor gul lök
5 vitlöksklyftor
1 bit ingefära, 2-3 cm
ca 600 g kyckling
3 dl da Carlas ekologiska durrakorn
2 tsk mald koriander
1 tsk chilipulver
0,5 tsk gurkmeja
2 tsk rökt paprika
1 krm mald kryddnejlika
3,5 dl vatten eller kycklingbuljong
Salt och peppar efter smak
färsk persilja
granatäppelkärnor
Gör så här
Skala och hacka löken, vitlöksklyftorna och ingefäran. Använd gärna en matberedare.
Häll oljan i en panna eller gryta och värm på medelvärme, tillsätt sedan löken.
Låt löken fräsa i cirka 5 minuter och rör om ofta så att den inte bränns.
Tillsätt den hackade vitlöken och ingefäran, och fräs i ytterligare cirka 2 minuter. Ta sedan ut lök- och ingefärsfräset och ställ åt sidan.I samma panna eller gryta, tillsätt kycklingen. Täck pannan och låt kycklingen få en fin stekyta utan att brännas. Efter 5 minuter, vänd på kycklingen. Täck pannan igen och låt kycklingen steka ytterligare 2–3 minuter.
Lägg tillbaka lök- och ingefärsfräset och tillsätt da Carlas ekologiska durrakorn. Strö över koriander, chilipulver, gurkmeja, rökt paprika och kryddnejlika. Salta efter smak.
Häll på vatten eller kycklingbuljong och rör om lite. Täck pannan och låt koka på medelvärme i 25–30 minuter tills kornen är klara.
Skölj och hacka persiljan och förbered granatäppelkärnorna medan rätten kokar.
Stäng av plattan och ta bort pannan från värmen. Garnera med persilja och granatäppelkärnor.
Servera gärna med en syrlig kålsallad.