durrapaj | med kantareller och brie
4–6 portioner | 80 min
Hösten är här och vad passar bättre än en mysig och mättande paj? Linda Filipsson från Glutenfria Köket har skapat detta underbara recept på en glutenfri durrapaj fylld med smakrik brie och kantareller. Perfekt att servera som en lyxig vardagsrätt eller till helgens middag.
4–6 portioner | 80 min
Hösten är här och vad passar bättre än en mysig och mättande paj? Linda Filipsson från Glutenfria Köket har skapat detta underbara recept på en glutenfri durrapaj fylld med smakrik brie och kantareller. Perfekt att servera som en lyxig vardagsrätt eller till helgens middag.
4–6 portioner | 80 min
Hösten är här och vad passar bättre än en mysig och mättande paj? Linda Filipsson från Glutenfria Köket har skapat detta underbara recept på en glutenfri durrapaj fylld med smakrik brie och kantareller. Perfekt att servera som en lyxig vardagsrätt eller till helgens middag.
Pajskal
5 dl da Carla durramjöl (hälften kan bytas ut mot havremjöl)
100 g smör, rumsvarmt
1,5 msk psylliumhusk
2 ägg
2 msk kallt vatten
1 krm salt
Fyllning
2 st burkar kantareller à 200 g, alternativt 200 g färska kantareller
2 ägg
2 dl mjölk
1 liten rödlök
200 g brieost
1 msk färsk timjan eller 0.5 tsk torkad
svartpeppar
salt
Gör så här
Börja med pajskalet. Rör ihop alla ingredienser i en bunke och låt stå i 5 minuter. Knåda ihop degen och tryck sedan ut den i en pajform, 24 cm i diameter. Låt stå i kyl i 15 minuter. Nagga botten och förgrädda pajskalet i 10 minuter i 200 grader.
Gör nu fyllningen. Finhacka löken och stek den mjuk i en stekpanna med smör tillsammans med timjan. Tillsätt svampen och stek tills all vätska har försvunnit. Salta och peppra efter smak. Lägg svampen i pajskalet. Skiva brieosten i ca 1 cm tjocka skivor och lägg ut ovanpå svampen.
Rör ihop ägg och mjölk en skål och häll över pajen. Strö över lite färsk eller torkad timjan.
Grädda mitt i ugnen i ca 25 min i 225 grader. Pajen är klar när äggstanningen har blivit fast. Täck pajen med folie om den får för mycker färg mot slutet av gräddningen.
Servera med en god sallad.