Ljummen durrasallad | med rödkål, apelsin och fetaost
4 portioner
Durrakorn har en mild smak och är ett utmärkt substitut för ris, pasta, bulgur och couscous. Det är praktiskt att koka större mängder durra och frysa in dem i måltidsportioner för att förenkla vardagsmatlagningen. I denna sallad kombineras durran ljummen med rödkål, apelsin och fetaost – en delikat blandning som passar utmärkt både som ensamrätt eller som tillbehör, till exempel till kyckling.
4 portioner
Durrakorn har en mild smak och är ett utmärkt substitut för ris, pasta, bulgur och couscous. Det är praktiskt att koka större mängder durra och frysa in dem i måltidsportioner för att förenkla vardagsmatlagningen. I denna sallad kombineras durran ljummen med rödkål, apelsin och fetaost – en delikat blandning som passar utmärkt både som ensamrätt eller som tillbehör, till exempel till kyckling.
4 portioner
Durrakorn har en mild smak och är ett utmärkt substitut för ris, pasta, bulgur och couscous. Det är praktiskt att koka större mängder durra och frysa in dem i måltidsportioner för att förenkla vardagsmatlagningen. I denna sallad kombineras durran ljummen med rödkål, apelsin och fetaost – en delikat blandning som passar utmärkt både som ensamrätt eller som tillbehör, till exempel till kyckling.
Durra
2 dl Da Carla ekologiska Durra-korn
5 dl vatten
1 st tärning grönsaksbuljong utan spår av gluten
Sallad
¼ rödkålshuvud
2 apelsiner
100 g fetaost
Dressing
2 msk olivolja
½ msk vinäger
1 msk juice från apelsin
1 krm salt
½ krm nymald svartpeppar
Gör så här
Koka upp vatten och buljong i en kastrull sänk värmen och tillsätt durrakornen. Koka enligt kokanvisningarna på förpackningen.
Skölj och finstrimla rödkålen.
Skär skalet av apelsinerna och skiva dem i tunna skivor. Pressa några apelsinskivor till 1 msk juice till dressingen.
Blanda ingredienserna till dressingen och slå hälften av dressing en över den varma durran och blanda om.
Tillsätt ytterligare ¼ av dressingen till rödkålen och massera in dressingen i kålen
Lägg ihop durra, rödkål, apelsin och fetaost på ett stort fat och ringla över resten av dressingen.
Servera salladen lätt ljummen.