Ljummen durrasallad | med rödkål, apelsin och fetaost

0,00 kr
4 portioner

Durrakorn har en mild smak och är ett utmärkt substitut för ris, pasta, bulgur och couscous. Det är praktiskt att koka större mängder durra och frysa in dem i måltidsportioner för att förenkla vardagsmatlagningen. I denna sallad kombineras durran ljummen med rödkål, apelsin och fetaost – en delikat blandning som passar utmärkt både som ensamrätt eller som tillbehör, till exempel till kyckling.

Antal:
Lägg i kundvagnen
4 portioner

Durrakorn har en mild smak och är ett utmärkt substitut för ris, pasta, bulgur och couscous. Det är praktiskt att koka större mängder durra och frysa in dem i måltidsportioner för att förenkla vardagsmatlagningen. I denna sallad kombineras durran ljummen med rödkål, apelsin och fetaost – en delikat blandning som passar utmärkt både som ensamrätt eller som tillbehör, till exempel till kyckling.

4 portioner

Durrakorn har en mild smak och är ett utmärkt substitut för ris, pasta, bulgur och couscous. Det är praktiskt att koka större mängder durra och frysa in dem i måltidsportioner för att förenkla vardagsmatlagningen. I denna sallad kombineras durran ljummen med rödkål, apelsin och fetaost – en delikat blandning som passar utmärkt både som ensamrätt eller som tillbehör, till exempel till kyckling.


 

Durra

  • 2 dl Da Carla ekologiska Durra-korn

  • 5 dl vatten

  • 1 st tärning grönsaksbuljong utan spår av gluten

Sallad

  • ¼ rödkålshuvud

  • 2 apelsiner

  • 100 g fetaost

Dressing

  • 2 msk olivolja

  • ½ msk vinäger

  • 1 msk juice från apelsin

  • 1 krm salt

  • ½ krm nymald svartpeppar

Gör så här

  • Koka upp vatten och buljong i en kastrull sänk värmen och tillsätt durrakornen. Koka enligt kokanvisningarna på förpackningen.

  • Skölj och finstrimla rödkålen.

  • Skär skalet av apelsinerna och skiva dem i tunna skivor. Pressa några apelsinskivor till 1 msk juice till dressingen.

  • Blanda ingredienserna till dressingen och slå hälften av dressing en över den varma durran och blanda om.

  • Tillsätt ytterligare ¼ av dressingen till rödkålen och massera in dressingen i kålen

  • Lägg ihop durra, rödkål, apelsin och fetaost på ett stort fat och ringla över resten av dressingen.

  • Servera salladen lätt ljummen.