durrakakor | glutenfria småkakor
Ugn 180 °C
Dessa glutenfria småkakor med durramjöl är enkla att baka och passar perfekt som en bas för alla tillfällen. Durramjölet ger inte bara en härlig konsistens utan också en näringsboost med fiber och mineraler som magnesium, järn och fosfor. Det här är ett grundrecept som du enkelt kan variera efter smak – testa gärna att ha i apelsin- eller citruszest. Till bilden har vi dekorerat kakorna med sockerströssel innan gräddning för att göra dem lite festligare. Men de är minst lika goda precis som de är. Perfekta som fika eller som en del av julens kakfat!
Ugn 180 °C
Dessa glutenfria småkakor med durramjöl är enkla att baka och passar perfekt som en bas för alla tillfällen. Durramjölet ger inte bara en härlig konsistens utan också en näringsboost med fiber och mineraler som magnesium, järn och fosfor. Det här är ett grundrecept som du enkelt kan variera efter smak – testa gärna att ha i apelsin- eller citruszest. Till bilden har vi dekorerat kakorna med sockerströssel innan gräddning för att göra dem lite festligare. Men de är minst lika goda precis som de är. Perfekta som fika eller som en del av julens kakfat!
Ugn 180 °C
Dessa glutenfria småkakor med durramjöl är enkla att baka och passar perfekt som en bas för alla tillfällen. Durramjölet ger inte bara en härlig konsistens utan också en näringsboost med fiber och mineraler som magnesium, järn och fosfor. Det här är ett grundrecept som du enkelt kan variera efter smak – testa gärna att ha i apelsin- eller citruszest. Till bilden har vi dekorerat kakorna med sockerströssel innan gräddning för att göra dem lite festligare. Men de är minst lika goda precis som de är. Perfekta som fika eller som en del av julens kakfat!
Ingredienser:
370 g da Carla durramjöl
250 g smör
110 g socker (motsvarar ett struket decilitermått) eller sockerersättning
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
Gör så här
Blanda alla ingredienser i en bunke och knåda ihop till en smidig deg. Låt degen vila i kylen i cirka 30 minuter.
Forma bollar av degen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Lämna gott om utrymme mellan kakorna, eftersom de flyter ut – cirka 6 kakor per plåt är lagom.
Värm ugnen till 180°C och grädda kakorna i 7–15 minuter, tills kanterna är gyllenbruna.
Låt dem svalna helt på plåten innan du flyttar dem, eftersom de är väldigt ömtåliga när de fortfarande är varma.