Glutenfri & Vegansk Kärleksmums | på durramjöl
16-20 portioner | 200°
Kärleksmums, även kallade mockarutor, chokladrutor eller kokosrutor, är en riktig fikaklassiker! Den här varianten är helt glutenfri och vegansk, bakad med da Carlas durramjöl för en saftig och luftig konsistens.
16-20 portioner | 200°
Kärleksmums, även kallade mockarutor, chokladrutor eller kokosrutor, är en riktig fikaklassiker! Den här varianten är helt glutenfri och vegansk, bakad med da Carlas durramjöl för en saftig och luftig konsistens.
16-20 portioner | 200°
Kärleksmums, även kallade mockarutor, chokladrutor eller kokosrutor, är en riktig fikaklassiker! Den här varianten är helt glutenfri och vegansk, bakad med da Carlas durramjöl för en saftig och luftig konsistens.
ingredienser
Kaka:
150 g mjölkfritt smör
2 dl växtbaserad mjölk (havre, cashew, mandel eller soja)
2,5 dl kokossocker
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
2 tsk bakpulver
4,5 dl da Carla durramjöl
Glasyr:
150 g mjölkfritt smör
0,75 dl espresso
2 msk kakao
5 dl florsocker
1–2 dl riven kokos till garnering
Gör så här
Sätt ugnen på 200°C och klä en bakform (ca 20x30) med bakplåtspapper.
Smält smöret och rör ner växtmjölken.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
Häll ner smörblandningen i de torra ingredienserna och rör ihop till en jämn smet.
Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.
Under tiden, gör glasyren: Smält smöret i en kastrull och tillsätt espresso, kakao och florsocker. Rör ihop till en slät smet.
Bred glasyren över den avsvalnade kakan och strö över riven kokos.
Skär i rutor och njut!