Glutenfri Kladdkaka | på durramjöl
8-12 portioner | 175°
En enkel och snabb kladdkaka med da Carlas ekologiska durramjöl och kokossocker för en naturligt sötad twist. Den här glutenfria kakan har en fyllig chokladsmak och kladdig konsistens som smälter i munnen. Perfekt när du är sugen på något gott men vill hålla det lätt och snabbt. Servera med dina favorittillbehör som grädde, bär eller glass för en extra lyxig touch!
8-12 portioner | 175°
En enkel och snabb kladdkaka med da Carlas ekologiska durramjöl och kokossocker för en naturligt sötad twist. Den här glutenfria kakan har en fyllig chokladsmak och kladdig konsistens som smälter i munnen. Perfekt när du är sugen på något gott men vill hålla det lätt och snabbt. Servera med dina favorittillbehör som grädde, bär eller glass för en extra lyxig touch!
8-12 portioner | 175°
En enkel och snabb kladdkaka med da Carlas ekologiska durramjöl och kokossocker för en naturligt sötad twist. Den här glutenfria kakan har en fyllig chokladsmak och kladdig konsistens som smälter i munnen. Perfekt när du är sugen på något gott men vill hålla det lätt och snabbt. Servera med dina favorittillbehör som grädde, bär eller glass för en extra lyxig touch!
ingredienser
100 g smör
3 ägg
1 dl kokossocker
1,5 dl daCarla ekologiskt durramjöl
1 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
Gör så här
Sätt ugnen på 175°C och smörj en springform, cirka 20 cm i diameter.
Smält smöret och låt det svalna något.
Vispa äggen pösiga.
Rör ner det smälta smöret, durramjöl, vaniljsocker, kokossocker och kakao i äggen. Blanda tills smeten är jämn och klumpfri.
Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i cirka 7–9 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha kakan.
Låt svalna och servera med dina favorittillbehör.