Glutenfria Plättar | på Bovete och Durramjöl
4 port | 12-14 plättar
Testa dessa plättar, gjorda på en blandning av bovete- och durramjöl, blir saftiga och fluffiga. Både durra- och bovetemjöl kompletterar naturligt andra smaker väl och är perfekt för dem som vill ha en näringsrik och glutenfri frukost eller brunch. Servera gärna med en klick da Carla nougatkräm för en lyxig touch.
4 port | 12-14 plättar
Testa dessa plättar, gjorda på en blandning av bovete- och durramjöl, blir saftiga och fluffiga. Både durra- och bovetemjöl kompletterar naturligt andra smaker väl och är perfekt för dem som vill ha en näringsrik och glutenfri frukost eller brunch. Servera gärna med en klick da Carla nougatkräm för en lyxig touch.
4 port | 12-14 plättar
Testa dessa plättar, gjorda på en blandning av bovete- och durramjöl, blir saftiga och fluffiga. Både durra- och bovetemjöl kompletterar naturligt andra smaker väl och är perfekt för dem som vill ha en näringsrik och glutenfri frukost eller brunch. Servera gärna med en klick da Carla nougatkräm för en lyxig touch.
ingredienser
100g da Carla bovetemjöl
100g da Carla durramjöl
3 msk kokossocker / sockerersättning
1 tsk fiberhusk/mald psylliumfröskal
1/2 tsk salt
1 tsk bikarbonat
1 ägg
ca 4,5 dl filmjölk
40 gram smör, smält och avsvalnat
Smör eller neutral olja för stekning
Gör så här
Värm en gjutjärnsstekpanna eller en non-stick panna på medelvärme.
I en stor skål, vispa ihop bovetemjöl, durramjöl, socker, fiberhusk, salt och bikarbonat.
I en separat skål, vispa ägget med en gaffel och rör sedan ner det i hälften av filmjölken. Tillsätt det smälta smöret och rör om.
Blanda äggblandningen med de torra ingredienserna. Tillsätt gradvis mer filmjölk efter behov för att få en tjock men hällbar konsistens på smeten. Överarbeta inte smeten; några klumpar är okej.
Smält lite smör i stekpannan eller häll i neutral olja och bred ut den jämnt. Häll smeten i pannan och forma till plättar. Sänk värmen till medellåg och låt steka i 3-4 minuter på första sidan. Kolla efter bubblor på ytan av plättarna. När luftbubblor börjar stiga till ytan i mitten av plättarna, vänd dem. Stek i ytterligare 3-4 minuter, eller tills de är fint brynta.
Stapla de färdiga plättarna på en tallrik och täck med en handduk medan du steker fler. Tillsätt mer olja på pannan vid behov mellan omgångarna.
Servera plättarna med dina favorittillbehör. Testa plättarna med da Carla Nougatkräm