Kikärtspizza | med fikon, chèvre och grönkål

0,00 kr
2 pizzor | tillagningstid ca 60 min

Kikärtsmjöl är ett mycket proteinrikt mjöl som också mättar bra. Här har vi gjort pizza på kikärtsmjöl och toppat med en färsk tomatsås, lite grönkål, fikon och chèvre. Du kan givetvis fylla pizzan med vad som helst.

Antal:
Lägg i kundvagnen
2 pizzor | tillagningstid ca 60 min

Kikärtsmjöl är ett mycket proteinrikt mjöl som också mättar bra. Här har vi gjort pizza på kikärtsmjöl och toppat med en färsk tomatsås, lite grönkål, fikon och chèvre. Du kan givetvis fylla pizzan med vad som helst.

2 pizzor | tillagningstid ca 60 min

Kikärtsmjöl är ett mycket proteinrikt mjöl som också mättar bra. Här har vi gjort pizza på kikärtsmjöl och toppat med en färsk tomatsås, lite grönkål, fikon och chèvre. Du kan givetvis fylla pizzan med vad som helst.


 

Pizzabotten

  • 200 g (4 dl)Da Carla ekologiskt

  • Kikärtsmjöl

  • 150 g (1½ dl) vatten

  • 1 msk olivolja

  • 2 tsk torkad oregano

Färsk tomatsås

  • 1 stor välmogen tomat

  • ¼ vitlöksklyfta

  • ½ tsk torkad oregano

  • 1 tsk olivolja

  • 1 krm salt

Topping

  • 1 stjälk grönkål

  • 2 färska fikon

  • 100 g chèvre

  • ½ dl mandel

  • Svartpeppar

  • Olivolja

Gör så här

  • Värm ugnen till 200 °C

  • Blanda alla ingredienser till pizzabotten till en lös smet. Dela smeten i två lika stora delaroch bred ut till två pizzor ca 15 –20 cm i diameter och 3 mm tjocka Använd gärna en slickepott som blötes i lite vatten så går det lättare att bre ut smeten.

  • Grädda pizzabottnarna i mitten av ugnen i 10 minuter. Ta ut pizzorna och höj temperaturen till 225 °C.

  • Skölj och skär tomaten i bitar, riv vitlöken och mixa allt ihop till en slät sås tillsammans med olivolja, oregano och salt. Bred tomatsåsen på pizzabottnarna

  • Skölj grönkålen och riv den i bitar från den tjocka mittnerven. Massera grönkålen med lite olivolja och lägg den på pizzorna. Skiva chèvreoch lägg på pizzorna.

  • Grädda pizzorna i mitten av ugnen i ca 5 minuter tills osten börjar smälta och kålen får fin färg.

  • Skölj och dela fikonen i bitar och lägg över pizzorna

  • Rosta mandlarna i en torr stekpanna tills de blir gyllene. Grovhacka mandlarna och strö över pizzorna.

  • Strö över lite nymald svartpeppar och ringla över lite olivolja och servera varmt.