krämig minignocchi | med grillad majs och paprika
2 portioner | 45 minuter
Unna dig en härlig middag med vår mångsidiga minignocchi. Da Carla minignocchi kombineras med saftig grillad majs och en blandning av dina favoritgrönsaker – du kan variera efter säsong och smak med till exempel zucchini, romansallad, blomkål eller svamp.
2 portioner | 45 minuter
Unna dig en härlig middag med vår mångsidiga minignocchi. Da Carla minignocchi kombineras med saftig grillad majs och en blandning av dina favoritgrönsaker – du kan variera efter säsong och smak med till exempel zucchini, romansallad, blomkål eller svamp.
2 portioner | 45 minuter
Unna dig en härlig middag med vår mångsidiga minignocchi. Da Carla minignocchi kombineras med saftig grillad majs och en blandning av dina favoritgrönsaker – du kan variera efter säsong och smak med till exempel zucchini, romansallad, blomkål eller svamp.
ingredienser
1-2 st majskolvar
1-2 st röd paprika
1 pkt da Carla minignocchi
60 gram ruccola
1 dl matlagningsgrädde
80 gram riven parveggio eller parmesan, plus extra för topping
chiliolja för servering (valfritt)
Aleppopeppar (pul biber) eller chiliflakes
3 msk olivolja
Gör så här
Grilla majskolvarna och grönsakerna. Skär majsen loss från kolven, gärna i stora bitar. Skär de övriga grönsakerna i bitar.
Koka da Carla minignocchi enligt kokanvisningarna i en kastrull. Häll av vattnet och lägg tillbaka gnocchin i kastrullen. Tillsätt matlagningsgrädden och osten samt hälften av de grillade grönsakerna, spara resten för topping.
Värm upp 2 matskedar olivolja i en liten stekpanna och tillsätt aleppopeppar (pul biber) eller chiliflakes. Sänk värmen till låg och låt chilin dra i den varma oljan i cirka 5 minuter.
Servera gnocchin och grönsakerna. Toppa med ruccola, de kvarvarande grönsakerna och extra parmesanost. Häll över chilioljan och garnera med den.