Havresallad | med kålrabbi, jordärtskocka och morötter

0,00 kr
4 portioner | 45 minuter

En läcker och lättlagad sallad med da Carlas ekologiska nakenhavre samt jordärtskockor, kålrabbi och morötter, toppad med varmrökt lax eller ett veganskt alternativ som SOLMON® från Ocean Kiss. Perfekt för en snabb vardagsmiddag eller en lunch som håller dig mätt längre.

Antal:
Lägg i kundvagnen
4 portioner | 45 minuter

En läcker och lättlagad sallad med da Carlas ekologiska nakenhavre samt jordärtskockor, kålrabbi och morötter, toppad med varmrökt lax eller ett veganskt alternativ som SOLMON® från Ocean Kiss. Perfekt för en snabb vardagsmiddag eller en lunch som håller dig mätt längre.

4 portioner | 45 minuter

En läcker och lättlagad sallad med da Carlas ekologiska nakenhavre samt jordärtskockor, kålrabbi och morötter, toppad med varmrökt lax eller ett veganskt alternativ som SOLMON® från Ocean Kiss. Perfekt för en snabb vardagsmiddag eller en lunch som håller dig mätt längre.


 

Havrebas

  • 3 dl da Carlas ekologiska nakenhavre

  • 7 -10 dl vatten

  • 1 kub grönsaksbuljong

Sallad

  • 4-5 jordärtskockor

  • 2 medelstora kålrabbi

  • 2 stora morötter

Dressing

  • 3 msk olivolja

  • Saften från 1 citron

  • Färsk dill, hackad, spara kvistar för garnityr

  • Salt och peppar efter smak

Gör så här

  • Koka havren: I en medelstor kastrull, kombinera vatten och grönsaksbuljong. Tillsätt nakenhavren. Koka upp och sänk sedan värmen.

  • Låt småkoka cirka 35 minuter. Under tiden förbered grönskakerna.

  • Förbered grönsakerna: Ta fram en stor skål för att samla alla grönsaker. Ansa, skala och skär kålrabbin i kvarter, sedan i tunna skivor och lägg dem i skålen. Skär morötterna julienne och lägg dem i skålen.

  • Koka upp lättsaltat vatten. Skala och skär jordärtskockorna i 3-5 mm tjocka skivor. För att förhindra missfärgning, placera skivorna i kallt vatten medan du arbetar. Förväll jordärtskockorna i lättsaltat kokande vatten i några minuter. Häll av vattnet och låt dem sedan ligga i kallt vatten tills du är redo att blanda dem i salladen.

  • Blanda dressingen: I en liten skål, kombinera olivolja, citronjuice, hackad dill, salt och peppar. Justera kryddningen efter smak.

  • Montera salladen: Blanda den avrunna havren med de förberedda grönsakerna och dressingen i en stor skål. Servera salladen i skålar eller på tallrikar och toppa med SOLMON® eller med lax. Garnera med dillkvistar.

  • Servera direkt och njut!