Glutenfri Scarpaccia | med durra och kikärtsmjöl
ugn 200°
Upplev smaken av Italien med denna glutenfria twist på en toskansk klassiker – perfekt för varma sommardagar! Med da Carlas ekologiska durramjöl och kikärtsmjöl får du inte bara en glutenfri och proteinrik bas men också en rik smakprofil. Tillsätt tunna skivor av färsk zucchini, en skvätt olivolja, och en nypa havssalt för att riktigt framhäva de naturliga smakerna. Grädda sedan tills din scarpaccia blir härligt krispig och gyllene.
ugn 200°
Upplev smaken av Italien med denna glutenfria twist på en toskansk klassiker – perfekt för varma sommardagar! Med da Carlas ekologiska durramjöl och kikärtsmjöl får du inte bara en glutenfri och proteinrik bas men också en rik smakprofil. Tillsätt tunna skivor av färsk zucchini, en skvätt olivolja, och en nypa havssalt för att riktigt framhäva de naturliga smakerna. Grädda sedan tills din scarpaccia blir härligt krispig och gyllene.
ugn 200°
Upplev smaken av Italien med denna glutenfria twist på en toskansk klassiker – perfekt för varma sommardagar! Med da Carlas ekologiska durramjöl och kikärtsmjöl får du inte bara en glutenfri och proteinrik bas men också en rik smakprofil. Tillsätt tunna skivor av färsk zucchini, en skvätt olivolja, och en nypa havssalt för att riktigt framhäva de naturliga smakerna. Grädda sedan tills din scarpaccia blir härligt krispig och gyllene.
Ingredienser:
ca 550g Zucchini
2 st Salladslökar
100 g da Carla Durramjöl
50 g da Carla Kikärtsmjöl
2 Ägg
2 msk Olivolja
Salt och peppar
Valfritt:
Toppa av med GreenVie Parveggio grated
eller
Parmesanost
Gör så här
Värm ugnen till 200°C.
Skölj och torka av zucchinin och skiva dem i tunna skivor, lägg dem i en skål och krydda med salt och peppar.
Skiva vårlökarna och lägg till dem i skålen med zucchinin.
Låt grönsakerna vila så att de släpper ut lite vätska.
Blanda ihop mjölen
Vispa äggen i en separat skål
När zucchinin har släppt ut vätskan, blanda mjölen med grönsakerna (och vätskan), rör om så att allt blandas till en smet som omsluter grönsakerna.
Tillsätt de vispade äggen och en matsked olivolja och blanda om.
Smörj en ugnsform ca 20x30 cm med olivolja eller täck den med bakplåtspapper, bred ut smeten jämnt över plåten. Toppa med parveggio eller parmesanost (valfritt) och ett litet lager olivolja. Smetens tjocklek bör vara omkring en centimeter.
Grädda i den förvärmda ugnen i 30-35 minuter, tills scarpaccian är gyllene och krispig.
Servera zucchiniscarpaccian varm eller i rumstemperatur.