Grova baguetter | med teff, durra och kikärtsmjöl
6 baguetter
Teffmjöl är milt och gott i smaken, här har vi kombinerat det med durra och kikärtsmjöl för att få ett mjukt och saftigt bröd fullt av nyttigheter.
6 baguetter
Teffmjöl är milt och gott i smaken, här har vi kombinerat det med durra och kikärtsmjöl för att få ett mjukt och saftigt bröd fullt av nyttigheter.
6 baguetter
Teffmjöl är milt och gott i smaken, här har vi kombinerat det med durra och kikärtsmjöl för att få ett mjukt och saftigt bröd fullt av nyttigheter.
Torra ingredienser
200 g (3 dl) Da Carla ekologiskt Teffmjöl
100 g (2 dl) Da Carla ekologiskt Durramjöl
60 g (1 dl) Da Carla ekologiskt Kikärtsmjöl
1 ½ msk FiberHusk eller Psyllium
1 tsk salt
Våta ingredienser
400 g (4 dl) vatten
25 g jäst
1 ½ msk olivolja
olja till utbakning
Gör så här
Blanda alla torra ingredienser väl i en bunke.
Värm vattnet till 37 °C. Blanda vatten, jäst och olivolja i en bunke så att jästen löser sig helt.
Blanda de torra ingredienserna i vätskan till en jämn smet.
Ta fram två plåtar och täck dem med bakplåtspapper.
Smörj in arbetsbänk, händer och redskap i olja och stjälp upp degen på arbetsbänken.
Dela degen i 6 bitar och forma varje bit till en avlång baguette ca 25 cm lång.
Fördela bröden över plåtarna och låt dem jäsa under plastfilm i ca 1 timma till dubbel storlek.
Värm ugnen till 250 °C med en tom plåt i ugnen.
Strö lite durramjöl över baguetterna och skåra dem med en vass kniv.
För över baguetterna till den varma plåten och grädda dem i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter.
Låt bröden svalna helt innan de skärs upp.
Bröd som inte äts samma dag bör frysasin direkt.