Grova baguetter | med teff, durra och kikärtsmjöl

0,00 kr
6 baguetter

Teffmjöl är milt och gott i smaken, här har vi kombinerat det med durra och kikärtsmjöl för att få ett mjukt och saftigt bröd fullt av nyttigheter.

Antal:
Lägg i kundvagnen
6 baguetter

Teffmjöl är milt och gott i smaken, här har vi kombinerat det med durra och kikärtsmjöl för att få ett mjukt och saftigt bröd fullt av nyttigheter.

6 baguetter

Teffmjöl är milt och gott i smaken, här har vi kombinerat det med durra och kikärtsmjöl för att få ett mjukt och saftigt bröd fullt av nyttigheter.


 

Torra ingredienser

  • 200 g (3 dl) Da Carla ekologiskt Teffmjöl

  • 100 g (2 dl) Da Carla ekologiskt Durramjöl

  • 60 g (1 dl) Da Carla ekologiskt Kikärtsmjöl

  • 1 ½ msk FiberHusk eller Psyllium

  • 1 tsk salt

Våta ingredienser

  • 400 g (4 dl) vatten

  • 25 g jäst

  • 1 ½ msk olivolja

  • olja till utbakning

Gör så här

  • Blanda alla torra ingredienser väl i en bunke.

  • Värm vattnet till 37 °C. Blanda vatten, jäst och olivolja i en bunke så att jästen löser sig helt.

  • Blanda de torra ingredienserna i vätskan till en jämn smet.

  • Ta fram två plåtar och täck dem med bakplåtspapper.

  • Smörj in arbetsbänk, händer och redskap i olja och stjälp upp degen på arbetsbänken.

  • Dela degen i 6 bitar och forma varje bit till en avlång baguette ca 25 cm lång.

  • Fördela bröden över plåtarna och låt dem jäsa under plastfilm i ca 1 timma till dubbel storlek.

  • Värm ugnen till 250 °C med en tom plåt i ugnen.

  • Strö lite durramjöl över baguetterna och skåra dem med en vass kniv.

  • För över baguetterna till den varma plåten och grädda dem i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter.

  • Låt bröden svalna helt innan de skärs upp.

  • Bröd som inte äts samma dag bör frysasin direkt.