ugnsbakad minignocchi | med grönsaker och citronricotta
4 portioner | 35 minuter
Glöm det traditionella sättet att koka gnocchi! Baka da Carlas glutenfria minignocchi direkt i ugnen tillsammans med grönsaker och kryddor. Denna rätt är inte bara smidig att tillaga, utan också fylld med smaker som kommer att lyfta din middag till nya höjder. Toppa med ricotta och färsk basilika för en riktigt festlig måltid. Perfekt för alla som söker en snabb och smakrik middagslösning!
4 portioner | 35 minuter
Glöm det traditionella sättet att koka gnocchi! Baka da Carlas glutenfria minignocchi direkt i ugnen tillsammans med grönsaker och kryddor. Denna rätt är inte bara smidig att tillaga, utan också fylld med smaker som kommer att lyfta din middag till nya höjder. Toppa med ricotta och färsk basilika för en riktigt festlig måltid. Perfekt för alla som söker en snabb och smakrik middagslösning!
4 portioner | 35 minuter
Glöm det traditionella sättet att koka gnocchi! Baka da Carlas glutenfria minignocchi direkt i ugnen tillsammans med grönsaker och kryddor. Denna rätt är inte bara smidig att tillaga, utan också fylld med smaker som kommer att lyfta din middag till nya höjder. Toppa med ricotta och färsk basilika för en riktigt festlig måltid. Perfekt för alla som söker en snabb och smakrik middagslösning!
ingredienser
2 msk olivolja
1 stor vitlöksklyfta, fint riven
1 tsk torkad oregano
En generös nypa milda chiliflingor (valfritt)
1 msk kapris
salt
peppar
1 pkt da Carla minignocchi
1 rödlök
1 zucchini
400 g körsbärstomater, halverade
färsk basilika
för servering (valfritt)
1 pkt ricotta
1 citron, zest och juice
Gör så här
Förvärm ugnen till 220° C och förbered en bakform.
Blanda olivolja, riven vitlök, oregano, chiliflingor (om du önskar), hackad kapris, salt och peppar direkt i bakformen. Skär rödlöken i klyftor och zucchinin i tjocka skivor som sedan delas i fyra. Blanda ner lökklyftorna, zucchinin och minignocchin i bakformen med olivoljan och kryddorna tills allt är väl täckt.
Grädda i ugnen i 10 minuter.
Tillsätt halverade tomater efter 10 minuter och rör om. Fortsätt att grädda i ytterligare 15 minuter.
Under tiden, skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv zest och pressa saften från citronen. Blanda ricotta med citronzest och citronjuice. Smaksätt med salt och peppar.
Efter de 15 minuterna, rör om ordentligt i bakformen och grädda ytterligare 10 minuter.
Ta ut formen från ugnen, klicka över ricottablandningen och toppa med färsk basilika.