glutenfria veganska oopsie-bröd | med kikärtsmjöl

0,00 kr
4 bröd

Dessa veganska oopsiebröd är inte bara enkla att baka, utan också fullproppade med näring. Med kikärtsmjöl som bas får du ett bröd rikt på protein, fiber och viktiga mineraler som järn, magnesium och fosfor. Receptet är lätt att anpassa efter behov och går utmärkt att dubbla om du vill baka till hela familjen. Perfekt för dig som vill ha ett hälsosamt och mättande alternativ till vanliga bröd – glutenfritt, veganskt och otroligt gott!

Antal:
Lägg i kundvagnen
4 bröd

Dessa veganska oopsiebröd är inte bara enkla att baka, utan också fullproppade med näring. Med kikärtsmjöl som bas får du ett bröd rikt på protein, fiber och viktiga mineraler som järn, magnesium och fosfor. Receptet är lätt att anpassa efter behov och går utmärkt att dubbla om du vill baka till hela familjen. Perfekt för dig som vill ha ett hälsosamt och mättande alternativ till vanliga bröd – glutenfritt, veganskt och otroligt gott!

4 bröd

Dessa veganska oopsiebröd är inte bara enkla att baka, utan också fullproppade med näring. Med kikärtsmjöl som bas får du ett bröd rikt på protein, fiber och viktiga mineraler som järn, magnesium och fosfor. Receptet är lätt att anpassa efter behov och går utmärkt att dubbla om du vill baka till hela familjen. Perfekt för dig som vill ha ett hälsosamt och mättande alternativ till vanliga bröd – glutenfritt, veganskt och otroligt gott!


 

ingredienser

  • 2 dl da Carla kikärtsmjöl

  • 2 tsk psylliumfröskal, pulver

  • 1,5 tsk bakpulver

  • 1 nypa salt

  • 2 msk kokos- eller rapsolja

  • 2 dl växtbaserad mjölkdryck

Gör så här

  • Förvärm ugnen till 175 grader.

  • Om du använder kokosolja, smält den först. Blanda ihop alla ingredienser till en smet och låt den svälla i cirka 5 minuter.

  • Använd en sked eller spatel för att klicka ut smeten i rundade former på ett bakplåtspapper. Toppa gärna med sesamfrön om du vill.

  • Grädda i ugnen i ca 30 minuter, tills kanterna är gyllene.

  • Servera direkt.