rostad bovetebowl | med smörstekta grönsaker och stekt ägg
2 portioner
Inspirerad av den traditionella kasha/ kasza/ grechka, har vi gjort en näringsrik och matig vegetarisk bowl med Da Carlas rostade helt bovete. Ett klassiskt ryskt ordspråk säger "кашу маслом не испортишь" – "du kan inte förstöra kasha med smör", vilket påminner oss om att en klick smör kan höja vilken måltid som helst. Vår version inkluderar smörstekta champinjoner, morötter och ärtor, toppad med ett stekt ägg och färska örter. Anpassa receptet efter säsong och smak för en perfekt middagslösning året om.
2 portioner
Inspirerad av den traditionella kasha/ kasza/ grechka, har vi gjort en näringsrik och matig vegetarisk bowl med Da Carlas rostade helt bovete. Ett klassiskt ryskt ordspråk säger "кашу маслом не испортишь" – "du kan inte förstöra kasha med smör", vilket påminner oss om att en klick smör kan höja vilken måltid som helst. Vår version inkluderar smörstekta champinjoner, morötter och ärtor, toppad med ett stekt ägg och färska örter. Anpassa receptet efter säsong och smak för en perfekt middagslösning året om.
2 portioner
Inspirerad av den traditionella kasha/ kasza/ grechka, har vi gjort en näringsrik och matig vegetarisk bowl med Da Carlas rostade helt bovete. Ett klassiskt ryskt ordspråk säger "кашу маслом не испортишь" – "du kan inte förstöra kasha med smör", vilket påminner oss om att en klick smör kan höja vilken måltid som helst. Vår version inkluderar smörstekta champinjoner, morötter och ärtor, toppad med ett stekt ägg och färska örter. Anpassa receptet efter säsong och smak för en perfekt middagslösning året om.
ingredienser
250 g champinjoner
70 g schalottenlök
140 g morötter
100 g ärtor (frysta går utmärkt)
1 påse Da Carla rostat helt bovete BOIL-IN-BAG
Rapsolja
Smör
2 Ägg
Persilja
Dill
Salt
Nymald svartpeppar
Gör så här
Finhacka schalottenlöken och fräs den i rapsolja tills den blir mjuk. Ställ åt sidan. Skiva champinjonerna och stek dem torrt i en panna till de minskar i volym. Avsluta med att steka dem i smör, tillsätt scharlottenlöken och salta efter smak.
Koka upp lättsaltat vatten, lägg i da Carlas rostade bovete BOIL-IN-BAG, sänk värmen till medellåg och koka i 15 minuter
Skär morötterna i tunna små stavar och smörstek dem snabbt så att de förblir krispiga. Salta efter smak.
Blanchera ärtorna i kokande vatten i 3 minuter.
Stek äggen enligt önskemål.
Sätt ihop din bowl: Lägg i de varma ingredienserna i en bowl, toppa med det stekta ägget, och strö över hackad persilja och dill. Avsluta med en nymald svartpeppar.